Tärkeimmät ohjeet karvasuksien ostajalle

img_0486

Suksiproffan muistitaulu karvasuksien eli skinien ostajalle:

1. Hanki sukset asiantuntijaliikkeestä. Selvitä, onko juuri kyseisellä myyjällä kokemusta suksien myynnistä ja mikä tärkeintä, onko hänellä omakohtaista kokemusta karvasuksilla hiihtämisestä ja miten paljon.

2. Kerro tai mittauta rehellisesti oma pituutesi ja painosi. Lisäksi kerro myyjälle, kuinka paljon liikuntaa harrastat ja millainen hiihtoharrastaja olet.

3. Vaadi suksille toimivuustakuu. Eli jos suksesi eivät pidä tai ne tökkivät ja eivät luista, sinulla on oikeus vaihtaa sukset uuteen pariin. Karvasuksien valinta on hyvin vaativaa, ja paraskaan myyjä ei talven aikana onnistu sataprosenttisesti. Suksien valintaan vaikuttaa hiihtäjän pituuden ja painon lisäksi paljon muuttujia: hiihtoasento (etukumara/pysty), tasapaino, hiihtäjän voima- ja kuntotaso, painonsiirto (onko ns. kaksoisliukua), hiihtovauhti jne.

4. Hanki riittävän laadukkaat välineet. Suksen on hyvä olla kevyt kennorunkoinen suksi, jolloin se kestää hiihtämistä vuosia ja vuosia, ja toimii moitteettomasti. Osta myös monot, jotka ovat ”linjassa” suksien kanssa, eli niissä on riittävän kiertojäykkä ja tukeva pohja, joka auttaa hiihtäjän voiman välittymisessä sukseen. Laadukas paketti on arvokas ja voi kirpaista (kerran) ostohetkellä, mutta muista että se on myös kestävä ja varma ratkaisu vuosiksi eteenpäin, ja saat hiihdosta maksimaalisen nautinnon!

5. TÄRKEÄÄ: Hanki sukset säädettävällä NNN-siteellä. Monilla merkeillä on suksissa vakiona Nis-levy, ja niihin asennetaan kaupassa säädettävä NNN-side. Siteen säätämisellä voit vaikuttaa todella paljon suksen toimintaan, ja vuosien mittaan painosi mahdollisesti muuttuessa, samat sukset toimivat yhä, kun sinulla on niissä säädettävät siteet! Huolehdi, että myyjä neuvoo sinulle siteen siirtämisen ja että saat itsellesi siirtoavaimen.

6. Huolla tai huollata karvasuksien luistopinnat uutena ja sen jälkeen ainakin kerran vuodessa. Jos haluat päästä helpolla, anna asiantuntijan tehdä uusiin suksiin ”perustushuolto”, ja sen jälkeen hanki Skin Care – karvanhoitoaine ja luistopintojen pikaluisto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *